Wensballonnen en Geluksballonnen | UfoBallon.nl
Wensballon en Geluksballon Geschiedenis

Ufoballon.nl via Twitter volgen. Wensballonnen en Geluksballonnen op ons YouTube kanaal

WENSBALLONNEN - GELUKSBALLONNEN - UFO BALLOONS - THAI KHOM LOI - VUURBALLON - LAMPION

Wensballon - Geschiedenis

Geluksballonnen tijdens Yi Peng

Sinds het jaar 2005 importeert en verkoopt PyroQuipment de Thaise en Chinese wensballon. Door de vele UFO meldingen in dat jaar en de relatie van deze meldingen met de wensballon, is de naam UFOBALLON ontstaan.

Geschiedenis

De oorsprong van de Wensballon ligt in de Oost Aziatische geschiedenis. In de derde eeuw na Christus heeft militair strateeg en uitvinder Zhuge Liang, een vroege vorm van de hetelucht ballon uitgevonden.

De Chinese stijlnaam van Zhuge Liang was Kong Ming, deze naam werd later gebruikt als benaming voor zijn uitvinding. De Kong Ming lampion werd gebruikt als signaal en communicatie ballon. Zhu Liang zou tijdens een periode van gevangenschap, de ballon hebben laten opstijgen. Zhu Liang had een bericht op de ballon geschreven, dit bericht werd onderschept door bevriende manschappen, waarna Zhuge Liang uit zijn gevangenschap ontzet kon worden.

Veel uitvindingen worden, vaak onterecht, toegekend aan bellangrijke historische figuren, met name in China. Volgens de westerse historicus in de wetenschap Joseph Needham experimenteerden de Chinezen al 3 eeuwen voor Christus met mini hete luchtballonnen, dit suggereert dat bovenstaande toekenning onjuist is.

Nederland en Belgie

De originele Chinese benaming KONGMING en de Thaise benamining KHOM LOY worden in het westen nauwelijks gebruikt als aanduiding. De mythes rondom deze ballonnen, zijn oorzaak van de verschillende benamingen:

  • WENSBALLON: In de Boedistische wereld heeft men de gedachte dat als men een wens in de ballon fluistert en de ballon vervolgens laat zweven, de goden deze wens laten uitkomen.

  • GELUKSBALLON: De aard van de wens was vaak het vragen om geluk of het uiten van een gelukswens. In China worden veelal uitingen m.b.t. geluk uitgesproken en geschreven op de ballon.

Sinds het jaar 2005 toen UfoBallon.nl voor het eerst de wensballon en geluksballon introduceerde in Nederland en Belgie, zijn de ballonnen een begrip geworden in de west Europese cultuur. Net als bij de Chinese en Thaise bevolking wordt de ballon ook hier veelal voor speciale gelegenheden ingezet zoals: bedrijfsfeest, verjaardag, huwelijksfeest, herdenkingen enz enz. Je mag dus zeggen dat de wens- geluksballon een allerdaags product is geworden, maar wel een met een speciaal tintje!

Bestel uw wensballon in onze WEBWINKEL.